Testiranje rakete v akciji

Prijatelj mi je namignil, da ima na voljo novo in zanimivo igračo. Iz njegovega opisa sem sklepal, da bo prinesla zabavo na vsako dvorišče. Sam imam skoraj 6 let starega sina, za katerega sem prepričan, da bo igrača prava dogodivščina. Prijatelj mi je razložil, da mi produkt - raketo - lahko dostavi, da moj otrok preizkusi svoje »pilotske« veščine. Pogoj je bil le eden, da na kratko opišem moje in sinove izkušnje. Seveda sem tej prošnji z veseljem ugodil, še zlasti zato, ker sem bil prepričam, da bo mojemu sinu prinesla obilo zabave.

Produkt Stomp Rocket Ultra sva s sinom preizkušala 25. avgusta 2020 v popoldanskem času. Preizkušala sva tako na travi kot tudi na betonski podlagi.
Sedaj pa na testiranje ...

Embalaža je korektna, dovolj vizualno privlačna, da bi po mojem mnenju pritegnila kupca.

Sama kvaliteta izdelka na prvi pogled ni ravno obetajoča. Človek bi si mislil, da bo pri močnejšem skakanju in premikanju material popustil in se poškodoval. Vendar je plastika mehka in gibljiva, kar je verjetno njena prednost. Moram priznati, da sem bil nad trpežnostjo presenečen, saj je vse delovalo ves čas preizkušanja.

otrok in Stomp Rocket

Že pri odpiranju embalaže sem opazil sinovo nestrpnost, adrenalin in veliko pričakovanja. Za uvod v preizkušanje sem se odločil, da želim videti, ali je dovolj jasno, da produkt sestavi otrok sam. Produkt je bil, z nekaj pripombami mojega sina, sestavljen v manj kot 2 minutah. Edini problem je predstavljala črna palica, ki naj bi bila vzletišče. =) Načeloma pa je bil produkt sestavljen hitro.

Potem se je začela faza streljanja, vzletanja na luno, sledil je napad na sovražnikovo ozemlje, vse do ciljanja na tarčo. Moram priznati, da sem bil presenečen, koliko iger si je moj sin za uporabo produkta izmislil. Še posebej bi rad poudaril, da je raketa letela zelo visoko, kar je bilo res nepričakovano in zelo pohvalno. Ob igranju se je ojavila ena težava. Na trdi podlagi včasih stojalo ni stalo dovolj trdno in se je ob skoku prevrnilo, posledično je projektil letel v »neznano«, v našem primeru v glavo. =) Vendar k sreči ni bilo poškodb!

Naj omenim, da se je moj sin sam zabaval približno 20 minut. Nato je prišla mimo še njegova prijateljica in nepopisna zabava z obilo smeha se je nadaljevala še dodatnih 30 minut. Ko sem povprašal sina in njegovo prijateljico, če bi se s produktom še igrala, sta se oba strinjala. Njune besede so bile: »Jaaa, jutri zopet!« Tako, da je test prestal.

Skok na Stomp Rocket izstrelitveno ploščad

Sedaj pa strnjeno še nekaj mojih ključnih opažanj in ocene (1 slabo – 10 odlično) za posamezne segmente produkta Stomp Rocket Ultra:

 • zunanja embalaža (material, barvitost, slike, prikazi ...) 6 / 10
  Embalaža bi morala biti bolj kompaktna oziroma bolj čvrsta ter malo večja. Produkt se stežka spravi nazaj v karton.
 • notranje pakiranje 4 / 10
  Lepše bi bilo, če bi bil produkt v neki vrečki ali v žepku (podobno kot avtomobili). 
 • kakovost izdelka 6 /10
  Na prvi pogled in otip izdelek deluje ceneno. Plastika in vsi deli so krhki. Produkt je prestal 1 urni maraton, tako, da se je dobro odrezal. Dvomim pa, da bi zdržal daljše skakanje in sestavljanje.
 • proces sestavljanja 7 /10
  Navodila, ki so prisotna, so zadovoljiva. Tudi brez teh bi se dalo produkt hitro sestaviti.
 • uporaba in funkcionalnost 8 /10
  Produkt se je pri mojemu sinu odrezal nad pričakovanji. Zabava je trajala dolgo. S produktom je odkril nove igre. Kaka tarča za streljanje v embalaži bi bila mogoče na mestu. 4 projektili so dovolj.
 • podlaga in lokacija igranja 6 /10
  Produkt se je bolje obnesel na grobi kot na gladki podlagi.
 • otroci ter odzivi 9 /10
  Otrok se je zabaval dolgo časa, zato je produkt izpolnil svoj namen.

Jernej Lipar, Trbovlje