Zvezda na vasi

V začetku tedna sem prejel klic prijatelja iz moje prejšnje službe. Povedal mi je, da ima zame testno igračo. Rakete. Mislil sem si, rakete? Nič mi ni bilo jasno. :) Vskočil sem mu v besedo in ga vprašal, če ni mogoče narobe poklical? No, pa da skrajšam zgodbo. Testna igrača so bile res rakete, a seveda so bile namenjene mojemu 6 letnemu sinu Luku. Prijatelj mi je razložil, da je vse skupaj zelo enostavno in da mi bo za nekaj dni pripeljal igračo, pa naj jo preizkusimo. Dodal je še, da testirajo prve odzive staršev, ker želijo te igrače kasneje ponuditi naprodaj v Sloveniji. Seveda sem se strinjal z njegovo idejo. Luka ima zelo rad stvari, ki letajo po zraku.

Teden dni kasneje, po pravici povedano sem malo pozabil na dogovor, je zazvonil telefon. Ko se je na zaslonu izpisalo znano ime, se mi je spomin kaj hitro povrnil. Pošteno sem se razveselil. Saj poznate tisti občutek, ko pričakujete paket in vam pozvoni poštar ter reče, da ima za vas paket. :) Ne glede na to, kaj je v paketu, vedno je dobrodošel.

Stomp Rocket Ultra - Otroci

Najprej sva na hitro izmenjala nekaj besed, potem pa mi je predal paket z raketami, bolj natančno Stomp Rocket. Koncept delovanja mi je bil jasen takoj, ko sem zagledal slike na embalaži. Skočiš, po cevi potisneš zrak in raketa poleti. Ne samo moj sin Luka, tudi sam sem komaj čakal, da preizkusimo. Na misel mi je prišla moja vodna raketa iz otroštva. Če poznate revijo TIM, se boste spomnili, da so bili v njej vedno zanimivi načrti za domačo izdelavo modelov, maket in vsega mogočega. Pogon vodne rakete je bila mešanica sode bikarbone in citronke. To je bilo obilo packarije in seveda iznajdljivosti. Super časi!

Ko sem tisti dan, po prejemu Stomp Rocket paketa, prispel pozno zvečer domov, raket Luki raje nisem pokazal. Vedel sem, da bi se dan končal zelo pozno. Zaradi neučakanosti bi morali testirati takoj! Raje sem počakal na naslednji dan in na prvi uradni test izstrelitve raket povabil še sosedove otroke. Brez pomisleka so se povabilu odzvali, saj ob besedi raketa ni kaj dosti premišljevati. Nemogoče je, da bi bilo to nekaj nezanimivega ali dolgočasnega.

Sestavljanje ploščadi in povezava z izstrelitveno blazino je bila zelo enostavna. Pod mojim nadzorom so za vse skupaj poskrbeli kar otroci sami. Tudi nameščanje rakete je šlo brez zapletov. Po kratkem pregovarjanju je prvi skok opravil Luka. Navdušenje je bilo več kot očitno. Sosedov Gašper, ki je star samo dve leti, je kar vriskal od veselja. Po prvem poletu rakete smo se soočili z novim izzivom, kako se dogovoriti, kdo je na vrsti. Težavo smo rešili tako, da je bil vsak otrok zadolžen za svojo raketo. Po izstrelitvi jo je moral poiskati in prinesti nazaj. Nisem si mislil, da bo preizkušanje teklo tako gladko. :)

sestavljanje Stomp Rocket Ultra

Ko so polete raket opazili tudi drugi, se je okrog nas kaj hitro zbralo pol vasi. Pridružili so se nam tudi starejši vaščani. Preizkušanje se je kaj hitro spremenilo v tekmovanje v višino, dolžino in tako naprej. Po mojem mnenju je letos nova zvezda na vasi rojena.

Luko sem moral miriti, češ da bo imel za igranje z raketami še veliko priložnost in naj dovoli preizkušanje Stomp Rocket raket tudi drugim sosedom. Dan se je hitro prevesil v večer in komaj smo prepričali otroke, da bo tudi naslednji dan dovolj priložnosti za igro.

Takoj mi je bilo jasno, da je igrača zelo zanimiva in da ima potencial. Seveda sem izstreljevanje raket dodobra preizkusil tudi sam. :) Presenečen sem bil nad trpežnostjo, konec koncev je vse skupaj izdelano iz plastike in pene. Toda, po 3 dneh zanesenjaškega preizkušanja je bilo vse skupaj še vedno funkcionalno in v isti formi kot na začetku. Zanimivo mi je bilo pa tudi to, kako se je Luka zamotil, oziroma kar vsi sosedje. Skupaj so se zaigrali, kot že dolgo ne. Na žalost se je čas za preizkušanje iztekel in rakete smo morali vrniti. To je bila težka ločitev. Sedaj imamo novo težavo. Lahko bi rekel časovno stisko. Ekipa Stomp Rocket, kdaj pridejo rakete?! Da ne bo nesporazuma, naročilo je bilo oddano takoj po vračilu vzorcev za preizkušanje.

Rok Miklavžina, Velenje